Indosuez in Luxembourg

In 1920 ontstond Indosuez Wealth Management in het Groothertogdom. Dankzij het vertrouwen van haar cliënten, de samenwerking tussen uitstekende teams en de ondersteuning van onze Groep groeide ze in de loop der tijd uit tot een van de vijf belangrijkste vermogensbeheerinstellingen van Luxemburg.
Zo kunnen we u optimaal dienen, hier en elders.

VAN NATURE INTERNATIONAAL

De gebeurtenissen die meer dan een eeuw geleden leidden tot het ontstaan van Indosuez Wealth Management, uit de Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez en de Banque de l’Indochine, vormen een internationale geschiedenis. Vanaf het begin was onze onderneming aanwezig in Europa, Azië en het Midden-Oosten.

 

AL BIJNA EEN EEUW LANG STEVIG VERANKERD IN LUXEMBURG

Indosuez Wealth Management is bovendien stevig verankerd in Luxemburg. In het Groothertogdom hebben wij zowel plaatselijke instellingen geërfd als organisaties die al lang in Luxemburg zijn gevestigd, in de eerste plaats het legendarische en in 1920 opgerichte ‘La Luxembourgeoise’. De geschiedenis van deze illustere onderneming is onlosmakelijk verbonden met de legende van de Luxemburgse financiële markt.

Onze geschiedenis in het Groothertogdom ging verder met de samenvoeging van de activiteiten van meerdere topbedrijven. Dit, samen met ons lidmaatschap van de Groep Crédit Agricole en de huidige omvang van onze vestiging bevestigt de solide positie van Indosuez Wealth Management in Luxemburg.

> Meer weten over onze geschiedenis in Luxemburg
> Meer weten over onze aandeelhouder en onze lokale governance

 

TOONAANGEVEND IN LUXEMBURG

Onze onderneming, oprichtend lid van de Luxemburgse beurs in 1929 en de Association des Banques et Banquiers-Luxembourg (vereniging van banken en bankiers te Luxemburg) in 1939, is erin geslaagd tot op heden een van de toonaangevende financiële instellingen van het Groothertogdom te blijven. Tegenwoordig horen we bij de 5 belangrijkste vermogensbeheerinstellingen en ondersteunen we cliënten uit heel Europa, vaak in aanvulling op de diensten waarover zij in hun woonland beschikken.

 

ONZE ROEPING: VERMOGENSBEHEER

De erkenning die we genieten, is te danken aan een hoge mate van specialisatie. De multidisciplinaire teams van Indosuez Wealth Management wijden zich namelijk volledig aan vermogensbeheer, zowel in Luxemburg als elders.

Zij begeleiden families, des vermogende cliënten, ondernemers uit de hele wereld en hun adviseurs en financieel bemiddelaars en helpen hen bij het beheer, de bescherming en overdracht van hun vermogen. Daarnaast ondersteunen wij verenigingen en stichtingen.

> Wat wij voor onze cliënten doen

 

VERMOGENSBEHEER IN DE STIJL VAN INDOSUEZ 

Deze belangrijke taak wordt uitgevoerd in de stijl van Indosuez, op basis van sterke overtuigingen en de opvatting dat voorzichtigheid zeer belangrijk is om rendement te genereren.

Als Architects of Wealth bieden we onze cliënten een uitmuntende dienstverlening en deskundig advies om de opbouw van hun vermogen en hun beleggingskeuzes te optimaliseren.

We gaan echter nog een stap verder dan traditioneel vermogensbeheer, in het bijzonder door middel van een onberispelijke uitvoering en precisiebankdiensten, zodat we de tevredenheid van onze cliënten bevorderen en bijdragen aan de verwezenlijking van hun persoonlijke ambities.

> Meer weten over onze oplossingen voor vermogensbeheer

  

INTERNATIONALE TEAMS EN CLIËNTEN

Dankzij de complementaire kennis van teams bestaande uit circa 350 professionals in vermogensbeheer, van wel vijftien verschillende nationaliteiten, is onze Luxemburgse vestiging een belangrijk onderdeel van het internationale netwerk dat Indosuez Wealth Management heeft opgezet voor families en ondernemers uit de hele wereld die cliënt bij ons zijn.

Verder beschikken we ter plaatse over een team speciaal voor xxterne vermogensbeheerders die hun activiteiten in Luxemburg of elders uitoefenen. Wij bieden hen toegang tot gespecialiseerde diensten.

 

DE KERN VAN VERMOGENSADVIES

Indosuez Wealth Management richtte als een van de eerste banken in Luxemburg een eigen afdeling voor vermogensengineering op. Tegenwoordig hebben we in het Groothertogdom grote teams die zich bezighouden met onze wereldwijde activiteit Structuring Wealth.

Indosuez Wealth Management beschikt over een organisatie die gespecialiseerd is in vermogensadvies, (goedgekeurd door de Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxemburgse commissie van toezicht op de financiële sector)). Via deze organisatie stellen wij de middelen en ervaring van experts uit de belangrijkste landen van de Europese Unie aan onze cliënten ter beschikking. Onze teams helpen u met name bij de belangrijkste etappes in het beheer van uw vermogen, hetzij in de privésfeer of professionele sfeer. Daarbij kunt u denken aan vermogensorganisatie op maat, begeleiding bij internationale mobiliteit, successieplanning en de overdracht van familiebedrijven.

 

EEN GROTE VERSCHEIDENHEID AAN BELEGGINGSEXPERTS

Daarnaast beschikt onze onderneming plaatselijk over teams die deskundig zijn in Investing Wealth, waaronder alle beleggingsdisciplines die Indosuez Wealth Management uitoefent: Advisory, discretionair beheer, gestructureerde producten, beleggingsfondsen, Private Equity, vastoged, levensverzekeringen, de valutamarkt en edelmetalen.

Sommige specialiteiten zijn bijzonder goed ontwikkeld in het Groothertogdom. Dankzij haar verleden als bewaarinstelling en de huidige competenties van onze Luxemburgse beheermaatschappij CA Indosuez Wealth (Asset Management), is onze afdeling voor Luxemburgse beleggingsfondsen verantwoordelijk gesteld voor de wereldwijde coördinatie van dit vakgebied.

Onze cliënten profiteren ook van de mogelijkheden van onze lokale dochteronderneming CA Indosuez Insurance Brokerage (levensverzekeringsmakelaar) en van onze nauwe banden met CALI Europe, een in Luxemburg gevestigde dochteronderneming van de Groep Crédit Agricole die gespecialiseerd is in levensverzekeringen.

Ten slotte profiteren onze cliënten van beleggingsmogelijkheden die gecreëerd worden door een plaatselijk Private Equity-team.

De toegevoegde waarde die Indosuez Wealth Management u in Luxemburg kan bieden, is evenzeer te danken aan de soliditeit van ons netwerk in het Groothertogdom als aan de internationale dimensie van het netwerk van onze onderneming. Daarnaast hebt u exclusieve toegang tot de informatiebronnen, netwerken en competenties van onze groep, Crédit Agricole.

> Jaarlijks verslag 2018 (EN)

      

Terug naar boven