Valuta- en edelmetaalmarkten

Indosuez Wealth Management biedt cliënten rechtstreeks toegang tot de grootste financiële markt van de wereld, de markt van valuta's/buitenlandse deviezen en edelmetalen, en biedt hen daarbij persoonlijke begeleiding.

Interessante activacategorieën

De markten voor valuta en edelmetalen zijn bijzonder interessante markten voor onze cliënten. Ze zijn vaak geschikt in een vermogensarchitectuur, in het bijzonder om de diversificatie te vergroten.

Een beleggingsstrategie in valuta kan bijvoorbeeld een katalysator zijn voor aanvullend rendement door de volatiliteit op die markt.

Ze kan ook bijdragen tot de bescherming van vermogensstrategieën met een valutarisico, zoals de aan- of verkoop van een goed of actief in het buitenland. Tenslotte is de valutamarkt uitermate liquide en broze economische en financiële context.

Edelmetalen zijn eveneens een interessante activacategorie: zij zijn genoteerd aan de internationale markten, op de contantmarkt, op de termijnmarkten en op de parallelle optiemarkten, waardoor we ze als 'bijna-valuta's' kunnen beschouwen.

Zo geeft goud, de vluchtwaarde bij uitstek, een portefeuille bijvoorbeeld een zekere decorrelatie met traditionele financiële activa en past het in een intergenerationele vermogensbenadering.

 

De beste experts en rechtstreekse toegang

Indosuez Wealth Management stelt een team van internationale experts aan cliënten ter beschikking om hen bij te staan en gepersonaliseerd advies te verschaffen over markten waar expertise echt belangrijk is.

Zo krijgen zij rechtstreekse toegang tot de markt van valuta's en edelmetalen, met het gepaste bijhorende advies.

Onze experts bieden hen, naargelang de marktsituatie, in samenwerking met onze teams beleggingsstrategieën op maat aan, eenvoudige contante wissel- of tradingtransacties, termijnverrichtingen en/of handel in opties, of gestructureerde producten met of zonder kapitaalbescherming.

We stellen ook modelportefeuilles op die wij gebruiken om onze cliënten te adviseren over de valuta-allocaties, op basis van hun referentievaluta en hun beleggersprofiel.

Dankzij een netwerk dat operationeel is vanaf de opening van de Aziatische markten tot hun sluiting in Noord- en Zuid-Amerika is ons team reactief aanwezig op de grootste markten.

Terug naar boven