Discretionair beheer volgens indosuez

Als u het dagelijkse beheer van uw financiële activa wilt uitbesteden, is Indosuez Wealth Management de ideale partner om dat in het volste vertrouwen te doen.

Indosuez Wealth Management stelt haar cliënten een gespecialiseerd team voor discretionair beheer ter beschikking, waarop vanuit elke vestiging een beroep kan worden gedaan.
Wij zijn al heel lang actief op dat vlak, op internationale schaal, en begeleiden sommige van onze cliënten al meerdere generaties.

 

Beheermandaten, een duidelijk kader voor iedereen

Afhankelijk van de regelgeving in het land waar u woont, kunnen wij u verschillende types beheermandaten voorstellen om aan uw verwachtingen te voldoen:

  • geprofileerde mandaten die overeenstemmen met gediversifieerde en internationale profielen, naargelang uw risicoaversie;
  • mandaten op maat of geïndividualiseerde fondsen, zodat we op basis van de toevertrouwde activa een perfect antwoord kunnen bieden op uw verwachtingen door rekening te houden met uw specifieke eisen en beperkingen;
  • thematische mandaten, van het type absoluut rendement (conservatief beheer met kapitaalbescherming op 12 maanden) of flexibel beheer (waarbij kapitaalbescherming op 5 jaar wordt gecombineerd met een rendementsbelofte);
  • mandaten die betrekking hebben op specifieke geografische regio's (bijvoorbeeld Azië en Latijns-Amerika).

De meeste van onze mandaten komen ook in aanmerking voor levensverzekeringen.

 

Onze ambitie: u waarde bieden in elke marktsituatie

Onze cliënten zijn in de eerste plaats op zoek naar bescherming van het vermogen dat ze ons toevertrouwen en wensen dat Indosuez Wealth Management hen in elke marktsituatie waarde biedt. Om die reden hebben alle portefeuilles die wij in het kader van discretionaire mandaten beheren een asymmetrisch risicoprofiel, bedoeld te profiteren van de stijging van de markten en de belegde activa te beschermen indien er een omslag optreedt.

Om dit te bereiken, hanteren we een voorzichtige aanpak en zijn we voortdurend bezig om de risico-rendementsverhouding te optimaliseren.

 

Beheer op basis van overtuigingen, afgestemd op u 

Dankzij onze transversale organisatie werken bij Indosuez Wealth Management beleggingsexperts samen om een globale en mondiale beleggingsstrategie uit te werken. Die is homogeen en wordt bepaald tijdens gemeenschappelijke beleggingscomités voor al onze vestigingen en onze verschillende bedrijfsonderdelen.

Globaal en wereldwijd wordt deze strategie vervolgens afgestemd op de cliënt, rekening houdend met uw verwachtingen en uw risicobereidheid. Onze beheerbeslissingen vloeien dus voort uit sterke overtuigingen, terwijl uw verwachtingen voortdurend centraal staan.

 

Een brede en voorzichtige horizon

In het kader van discretionair beheer worden de door ons beheerde portefeuilles dus opgebouwd vanuit een dynamische referentievermogensallocatie waarbij gebruik wordt gemaakt van alle vermogenscategorieën in alle geografische regio's. Deze steunt met name op papieren effecten, eersteklas aandelen of obligaties, en op beleggingsfondsen die overeenstemmen met onze visie, zowel eigen fondsen als fondsen uit onze selectie van de grootste beheerders in de wereld.

Trouw aan onze voorzichtigheidsbelofte gebruiken we bovendien financiële instrumenten die de (rente- en wissel-)risico's kunnen afdekken en onderwerpen wij alle geselecteerde beleggingsinstrumenten aan een bijzonder strikte risicoselectie-, -opvolgings- en -controleprocedure.

Terug naar boven