Geschiedenis

Net zoals iedere cliënt een individueel persoon – of een groep van personen – met een eigen verhaal is, hebben ook wij een eigen geschiedenis die ons heeft gevormd tot wat we nu zijn.

Onze geschiedenis maakt duidelijk waarom wij zo anders zijn, en waarom wij ervan overtuigd zijn dat we betere partners voor vermogensbeheer kunnen zijn wanneer wij uw verhaal begrijpen.

Het verhaal begint bij Compagnie du Canal Maritime de Suez en Banque de l’Indochine.

Het is een verhaal over omgang met veranderingen over de generaties heen en hulp aan cliënten om hun fortuin op te bouwen en te beheren, overal ter wereld.

Hoe het begon

Onze identiteit steunt op een bundeling van initiatieven en een ongelooflijke optelsom van ervaringen. In de loop der tijd heeft dit alles geleid tot de onderneming die we tegenwoordig zijn.

De geschiedenis van onze onderneming gaat terug tot 1858, met de oprichting van Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez. Veel later ontstond daaruit Banque de la Compagnie Financière de Suez, en nog later werd dit Banque de Suez et de l’Union des Mines, een van de moedermaatschappijen van Banque Indosuez. Vanaf het begin zaten ondernemerschap en grensoverschrijdende projecten ons in het bloed.

Onze geschiedenis begint pas echt in 1875. Banque de l’Indochine, onze tweede oude wortel, wordt opgericht om de Franse belangen in Azië te behartigen en geld aan te munten in deze regio's. Saigon, Hanoi, Phnom Penh, Hongkong, Bangkok, Sjanghai, Guangzhou, Singapore … Vanaf het begin was onze geschiedenis internationaal en werd ze gestempeld door het verantwoordelijkheidsgevoel dat onze eerste activiteiten vereisten.

 

 
Verschillende initiatieven vloeien samen

Een andere wortel gaat terug tot 1876, het jaar waarin Crédit Lyonnais in Zwitserland een eerste vestiging opent. Dit wordt onze eerste ‘voet aan de grond’ in Genève. Ze begint ook in Monaco, waar in 1922 Crédit Foncier de Monaco werd opgericht, een van onze sterke fundamenten. Vanaf het begin was onze onderneming zeer actief op het vlak van vermogensbeheer.

Daar liggen onze roots, in de menselijke verhalen die geleidelijk naar elkaar toegroeiden.
In 1975 ziet Banque Indosuez het levenslicht, meer dan een eeuw nadat de eerste stenen voor het Suezkanaal en Banque de l’Indochine werden gelegd. Een eeuw om knowhow die ondertussen internationaal wordt erkend, te verankeren.

Sindsdien blijft onze geschiedenis zich ontwikkelen, in het bijzonder dankzij onze vele contacten met de specialisten van de andere bedrijfsonderdelen binnen de Groep Crédit Agricole, waar we al 20 jaar bij zijn aangesloten.
Gesterkt door vele verhalen die onze aanpak hebben gevormd, mobiliseren we al onze ervaring en verbeeldingskracht en geven we blijk van ongebreidelde inzet om onze cliënten verder op weg te helpen.

 

De middelen om morgen uit te vinden

Sinds 1996 gaat onze geschiedenis verder met Crédit Agricole, in balans een van de tien grootste banken ter wereld, die zijn vestigingen gespecialiseerd in vermogensbeheer aan ons heeft toevertrouwd.

Voortaan zullen de talenten van de expertisecentra waarvan wij de trotse erfgenamen zijn, tot uiting komen onder de gezamenlijke naam Indosuez Wealth Management. 

> Klik hier voor meer informatie over de Groep Crédit Agricole

 

Altijd internationaal

Net als vroeger werken onze teams ook vandaag nog voor hun cliënten vanuit de belangrijkste internationale financiële markten:

  • in Europa: Frankrijk, België, Spanje, Italië, Luxemburg, Monaco en Zwitserland;
  • in Zuidoost-Azië: Hongkong, Singapore en Nouméa;
  • in het Midden-Oosten: Abu Dhabi, Libanon, Dubai.
  • op het Amerikaanse continent: Brazilië, Miami, Uruguay.

> Voor meer informatie over onze internationale aanwezigheid

Terug naar boven