De soliditeit van een grote bedrijvengroep

Voor Indosuez Wealth Management is het een belangrijk voordeel om tot de Groep Crédit Agricole te behoren. De naam van deze groep staat immers voor soliditeit en rechtstreekse toegang tot alle pluspunten en competenties van een van de allergrootste Europese banken.

Onze onderneming is via aandeelhouderschap verbonden aan de Groep Crédit Agricole.

Ze is namelijk de directe dochteronderneming van Crédit Agricole Corporate & Investment Bank, een financierings- en beleggingsbank die zelf in handen is van Crédit Agricole S.A.

Maar ook op operationeel gebied is ze in de groep verankerd: Indosuez Wealth Management werkt geregeld samen met de andere bedrijfsonderdelen van de Groep Crédit Agricole, die allemaal nuttig kunnen zijn voor onze clientèle.

 

AL TWINTIG JAAR

Sinds 1996, het jaar waarin Indosuez zich aansloot bij de Groep Crédit Agricole, werkt onze enige aandeelhouder Crédit Agricole Corporate & Investment Bank  voortdurend aan de ontwikkeling van onze activiteiten, ook met het oog op de interactie ervan met de andere bedrijfsonderdelen. Op haar initiatief werd onze onderneming in november 2011 opgericht om alle entiteiten voor vermogensbeheer van de Groep Crédit Agricole op internationale schaal samen te brengen. 

> Meer weten over Crédit Agricole CIB

 

EEN VAN DE BELANGRIJKSTE BANKEN VAN EUROPA 

De Groep Crédit Agricole is de grootste financier van de Franse economie en een van de belangrijkste banken van Europa.

Deze marktleider voor retailbanken in Europa is tevens de grootste vermogensbeheerder van Europa, de grootste bank-verzekeraar in Europa en de derde in Europa op het vlak van projectfinanciering.

Met haar model voor universele retailbanken – dat een nauwe band waarborgt tussen haar retailbanken en de bedrijfsonderdelen die eraan verbonden zijn – staat de Groep Crédit Agricole haar cliënten bij voor al hun projecten in Frankrijk en de rest van de wereld: verzekering, vastgoed, betaalmiddelen, vermogensbeheer, leasing en factoring, consumentenkrediet, financierings- en beleggingsbank.

 

  

> Meer weten over de Groep Crédit Agricole

 

EEN VERANTWOORDELIJKE EN NUTTIGE BANK

Gesterkt door haar fundamenten van coöperatie en wederkerigheid en dankzij, 141.000 medewerkers van de lokale en regionale kassen is de Groep Crédit Agricole een verantwoordelijke en nuttige bank die ten dienste staat van 51 miljoen cliënten en 10,1 miljoen aandeelhouders. (cijfers per 31-12-2018)

De Groep Crédit Agricole staat ten dienste van de economie en onderscheidt zich bovendien door haar dynamische en innovatieve beleid van verantwoordelijkheid voor maatschappij en milieu. Dat steunt op een pragmatische aanpak, waar de hele groep van doordrenkt is en waarbij elke medewerker betrokken is.

Indosuez Wealth Management ondersteunt dit ten volle en werkt via het FReD-programma samen met de Groep Crédit Agricole aan projecten die met name betrekking hebben op het thema ‘respect’.

> Meer weten over onze MVO-aanpak

 

SOLIDITEIT EN KRACHT - WAT ZEGGEN DE CIJFERS?

De cijfers over de Groep Crédit Agricole spreken voor zich.

 

   

> Bekijk de ratings van Crédit Agricole

 

ONZE POSITIE, GERICHT OP GROTE CLIËNTEN

Indosuez Wealth Management behoort tot het bedrijfsonderdeel Grote Cliënten van de Groep Crédit Agricole.

Dit bedrijfsonderdeel wordt geleid door Jacques Ripoll, adjunct-directeur-generaal van Crédit Agricole SA en directeur-generaal van Crédit Agricole CIB, en omvat ook de financierings- en beleggingsbank (onze aandeelhouder Crédit Agricole CIB) en de diensten voor institutionele cliënten en ondernemingen (CACEIS).

Deze positie is logisch met het oog op de aandeelhoudersband met Crédit Agricole CIB en tevens vanwege onze frequente interacties met de zusterbedrijven van dit bedrijfsonderdeel.

 

VERMOGENSBEHEER EN MEER VOOR ONZE CLIËNTEN

Indosuez Wealth Management heeft een totaalvisie op haar vermogensbeheeractiviteit, en dat is een van de bijzondere eigenschappen van ons vermogensbeheer.

Naast onze knowhow op het vlak van vermogensengineering 'Structuring Wealth' en onze beleggingsoplossingen 'Investing Wealth', bieden wij onze cliënten ook een ruime waaier aan eigen diensten aan onder de noemer 'Banking and Beyond'.

Die omvatten met name precisiebankdiensten, kredietoplossingen op maat en filantropie, om onze cliënten zo volledig mogelijk te begeleiden met een zo goed mogelijke kwaliteit.

> Meer weten

 

RECHTSTREEKSE TOEGANG TOT HET RUIMSTE SPECTRUM AAN MOGELIJKHEDEN DANKZIJ DE GROEP CREDIT AGRICOLE 

Dankzij de Groep Crédit Agricole, een van de allergrootste bankgroepen in Europa, kunnen we onze cliënten andere perspectieven bieden.
Wij hebben immers rechtstreekse toegang tot alle nodige expertise om hen te begeleiden bij de verwezenlijking van hun projecten, binnen de regionale fondsen of de verschillende bedrijfsonderdelen van de Groep.

Enkele van de bedrijfsonderdelen die ons regelmatig ondersteunen, zijn:

  • De financierings- en beleggingsbank: zoeken naar potentieel over te nemen ondernemingen of potentiële overnemers, waardebepaling, financieringstransacties zoals marktintroducties, fusies met en overnames van ondernemingen met een kleine of middelgrote beurswaarde ... Voor de 'corporate' aspecten van hun vermogen kunnen onze cliënten, behalve op onze interne experts, ook een beroep doen op de teams van Crédit Agricole CIB en SODICA Corporate Finance voor kleine en middelgrote ondernemingen.
  • Kredieten, waarvoor we een beroep kunnen doen op andere middelen, bijvoorbeeld voor de financiering van ongewone voorzieningen zoals privéjets met Crédit Agricole CIB of schepen met CA Leasing and Factoring;
  • Vermogensbeheer, waarvoor we ter ondersteuning van onze eigen teams soms de hulp van Amundi inroepen voor de oprichting van gespecialiseerde fondsen of de MVB-evaluatie van portefeuilles;
  • Verzekeringen, een specialiteit waarvoor we bijvoorbeeld kunnen vertrouwen op Prédica voor vragen over levensverzekeringen of voorzorg in Europa;
  • Custodian, een technisch bedrijfsonderdeel waarvoor we hebben gekozen voor een samenwerking met CA Titres voor de bewaring van de effecten van onze cliënten en met Caceis, de bewaarbank van onze fondsen
  • Vastgoed, om onze cliënten bij te staan in hun zoektocht naar het juiste gebouw met CA Immobilier.

 

DE REGIONALE KASSEN, ONZE VOORKEURSPARTNERS IN FRANKRIJK

Indosuez Wealth Management staat ook in contact met de 39 regionale kassen van Crédit Agricole in Frankrijk, die samenwerken met onze teams voor hun meest vermogende cliënten. Parallel doen wij voor tal van zaken ook vaak een beroep op hen. Door hun zeer grondige kennis van het Franse grondgebied leveren zij een kostbare inbreng als een cliënt wil investeren in een bos, een leuk verblijf zoekt in een regio van Frankrijk of interesse heeft in een wijngaard. Voor dat laatste kunnen wij ook rekenen op de steun van CA Grands Crus. De regionale kassen komen overigens ook tussenbeide in sommige van onze financieringsdossiers.

In Europa ontwikkelen wij nog andere samenwerkingen, zoals die al bestaan met de regionale kassen in Frankrijk, bijvoorbeeld met Crédit Agricole Italia.

Terug naar boven