Wat het verschil kan maken

De kernwaarden van Indosuez Wealth Management zijn aantrekkelijk: de financiële soliditeit van de wereldwijd erkende Groep Crédit Agricole, een traditie van uitmuntendheid van een onderneming die expertise combineert met dienstverlening, een internationale dimensie …
Maar meer nog dan deze troeven zijn het ongetwijfeld de menselijke sfeer van onze onderneming en haar individuele benadering op het vlak van personeelsbeheer die u zin kunnen geven om bij ons te komen werken.

Onderscheidende waarden, een teken van verbintenis en de basis van ons engagement

Naast onze inzet voor de essentiële waarden van vermogensbeheer, zoals vertrouwelijkheid en ethiek, delen onze teams enkele meer onderscheidende waarden.
Persoonlijke betrokkenheid en verantwoordelijkheidszin, ondernemersgeest in het kader van een collectieve dynamiek, toewijding aan relaties en respect: dat zijn de fundamenten van de cultuur die bij Indosuez Wealth Management leeft.

Deze krachtige waarden worden door elke medewerker in de praktijk omgezet in hun dagelijkse activiteit en gedeeld met nieuwkomers. Ze worden ook verspreid via transversale initiatieven, zoals onze aanpak op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, gericht op respect, of onze activiteiten op het vlak van filantropie.

 
Ieders ambities ondersteunen en talent aanmoedigen 

In overeenstemming met haar waarden heeft Indosuez Wealth Management de ambitie iedereen individueel te begeleiden om tot volle ontplooiing te komen. 

 
DICHT BIJ IEDERS DYNAMIEK

Daarom wordt elke medewerker gedurende zijn carrière gevolgd en wordt rekening gehouden met de eigenheid van zijn of haar situatie en carrièreverloop. Om de beste antwoorden aan te reiken, stelt onze onderneming programma's voor individuele of collectieve ontwikkeling ter beschikking.

 
EEN MOTIVEREND VERGOEDINGSBELEID 

Wij waken erover dat we onze medewerkers een motiverend en concurrerend beloningspakket aanbieden, aangepast aan onze activiteiten en markten, aangevuld met een beleid van aantrekkelijke voordelen. 

 
RIJKE CARRIÈREVOORUITZICHTEN 

Naast de internationale horizon die onze onderneming dankzij haar transversale organisatie kan aanreiken, is er ook de mogelijkheid te worden overgeplaatst naar andere bedrijfsonderdelen dankzij alle overstapmogelijkheden en kansen die de Groep Crédit Agricole te bieden heeft. Elke medewerker die van deze dynamiek wil profiteren, wordt persoonlijk en van begin tot eind begeleid.

 
Waarborgen van collectieve ontwikkeling

Hoewel we aandacht hebben voor de ontwikkeling van iedereen, werken we parallel ook aan de gemeenschappelijke dynamiek voor al onze medewerkers. Zo wordt de kalender van Indosuez Wealth Management bepaald door collectieve hoogtepunten, zoals seminaries waarbij alle medewerkers belast met cliëntrelaties samenkomen en programma's voor de ontwikkeling van managers of ’high potentials’. 

 
Teamgeest cultiveren

De talenten en initiatieven van onze medewerkers zijn essentieel in onze zoektocht naar uitmuntendheid. Wij zijn er echter van overtuigd dat we samen nog meer kunnen doen.

Daarom geeft onze managementcultuur de voorkeur aan samenwerken boven mensen die op hun eilandje blijven, met name via een flexibel teammodel rond elke cliënt. Wij waken er in het bijzonder over dat de toegewezen doelstellingen worden gedeeld. In dezelfde geest combineren wij lokale verantwoordelijkheden met onze transversale dimensie.

Terug naar boven